Home » Disney Plus op tv kijken

Disney Plus op tv kijken

Door Admin

Je bent gestart met Disney Plus en je wilt graag films kijken op tv. Gelukkig is Disney Plus op een tv kijken niet erg moeilijk. Op verschillende apparaten kun je genieten van de diensten van Disney Plus. Denk aan een smart tv, laptop of pc, smartphone apps, Apple tv, Playstation en streamen via een Chromecast. Hoe je te werk gaat leggen we aan je uit.

Disney plus op Samsung tv

Disney Plus op een Samsung tv is sinds kort mogelijk voor recente modellen, met het bouwjaar 2016 vanaf de K-reeks. Dit doe je met de Disney+ app op je Samsung smart tv. De tv’s moeten HD ondersteunen en gebruikmaken van het zogenaamde Tizen besturingssysteem. Of Samsung tv’s van voor 2016 nog ondersteuning gaan krijgen is onduidelijk. Mocht je Samsung tv nog geen Disney+ app hebben dan kun je onderstaande opties proberen.

Zo kun je toch Disney+ kijken op je Samsung tv

Geen Disney+ app beschikbaar op je Samsung tv? Geen nood, op deze manier kun je alsnog gebruik maken van de streamingdienst:

  • Open het menu van de Samsung smart tv
  • Ga daarna naar de webbrowser app
  • Typ vervolgens bij url: disneyplus.com in
  • Login op je account en begin met streamen.

Kijk Disney Plus via een Chromecast, Playstation of Apple tv

Via een Chromecast of Apple tv is het makkelijk om Disney+ te kijken. Je kunt met deze apparaten streamen naar je tv om alsnog van de streamingdienst te genieten. Deze apparaten zijn geschikt voor televisies met een HDMI aansluiting. Een Chromecast of Apple tv maakt als het ware een smart tv van elke tv. Je benaderd de Disney+ app of website via dat apparaat wat gekoppeld is via de HDMI poort.

Disney Plus kijken via een extern apparaat met HDMI

Voor diegene die een goedkope oplossing willen is het mogelijk om door middel van een HDMI kabel Disney+ te kijken. Sluit je laptop of pc aan met behulp van een HDMI kabel op je tv, deel je scherm, login op je Disney+ account en start een film.

Disney+ op Ziggo, KPN of andere provider

Helaas is dit op moment van schrijven nog altijd niet mogelijk om Disney+ app te benaderen via een Ziggo kastje / mediabox of van KPN. Hier wordt mogelijk wel aan gewerkt omdat er veel vraag naar is.

Uiteraard heb je voor bovenstaande opties wel een Disney+ abonnement nodig. Mocht je willen starten met Disney Plus helpen we je met dit artikel graag op weg.

Deze site maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking cookies die noodzakelijk zijn voor onder andere websitestatistieken, om de website te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. OK Meer info